Kan man låne?

Er du registreret i RKI og overvejer at låne penge? Det er hos mange låneselskaber ikke en mulighed. Er man registreret i RKI, bliver man nemlig betragtet som en dårlig betaler, og det betyder, at nogle firmaer ikke ønsker at indgå købsaftaler med en. Dette gælder særligt lånefirmaer. De skal jo låne dig penge og lever af at få dem tilbage plus lidt ekstra i form af renter og gebyrer. Men er det muligt at låne penge. Hos nogle firmaer er det. Denne artikel skal ikke ses som en opfordring til lån trods RKI registrering. Vi behandler blot emnet.

Muligt hos nogle låneudbydere

Selvom du er registreret i RKI, så kan du hos nogle godt få lov at låne penge. Dog vil det ofte kræve en samtale med låneselskabet. Skal du forbruge pengene på materielle goder, er det ikke sikkert, at du får lov til at låne. Er din hensigt at samle din gæld hos et firma frem for hos mange forskellige, kan det være, at du får lov. Det kræver selvfølgelig, at ud lever op til dine ord. Lån trods RKI er en risikabel ting, da du går ud og stifter mere gæld. Derfor bør du også stræbe efter at skille dig af med noget af din gæld først.

Hvad hvis jeg skal ud af RKI

Selvom du skylder penge til flere forskellige virksomheder, er det ikke sikkert, at det er dem alle sammen, der har registreret dig i RKI. For at få det at vide, skal du kontakte RKI, hvor du vil kunne finde ud af, hvem der har registreret dig. Efterfølgende skal du ringe til firmaerne, hvor du kan blive klogere på, hvor mange penge du skylder dem. Skriv de forskellige beløb ned, så du har et overblik. Du bør desuden skrive alle de penge ned, som du skylder.

Din registrering i RKI vil blive ophævet, når du har betalt din gæld ud til de firmaer, der har registreret dig. Bemærk at du stadig godt kan skylde nogle penge og ikke være i RKI. Det kommer an på, om de har registreret dig.

Få et fundament for din økonomi

For at nedsætte din gæld bør du få et overblik over din økonomi. Find ud af alle dine udgifter og indtægter og herefter, hvem du skylder penge og hvor meget. Mange har måske en fin indtægt men drukner i regninger, fordi de enten ikke kan styre det eller overskue det hele. Sørg for at få orden i tingene, så du hele tiden ved, hvor mange penge du har at gøre med. Så vil du også nemmere kunne lægge en plan for tilbagebetaling af din gæld.