Guide: Sådan vælger du de rigtige solbriller til dig

De fleste mennesker har et par solbriller, som specielt bliver brugt flittigt om sommeren, men det kan være en god idé at bruge solbrillerne hele året rundt. Solbriller er nemlig med til at beskytte dine øjne mod sollys og UV-stråler, og samtidig kan det være et smart tilbehør til dit outfit. Du har rigtig mange valgmuligheder, når det kommer til solbriller, og derfor kan hurtigt blive uoverskueligt at finde ud af, hvad for en type solbriller der er helt perfekt for dig. Derfor får du her en række tips til, hvordan du finder de solbriller der passer bedst til dig og dine behov.

 

4 gode råd her

  • Du vil sikkert hurtigt tænke, at dyre solbriller er lig med gode solbriller, men sådan er det ikke altid. Ofte hæves solbrillers pris på grund af design og brand, og ikke i så høj grad solbrillens beskyttelsesevne mod UV-stråler.
  • Inden du går i gang med at kigge på solbriller i en bestemt prisklasse, kan det være en god idé, at du får tjekket dine øjne hos en optiker, så du ved, hvor sarte og modtagelige dine øjne er overfor sollys. Det vil naturligvis koste lidt ekstra penge, men det er den eneste måde, at du kan finde ud af, hvad for nogle solbriller du skal have. Du kan se en låneoversigt online, hvis du har brug for at låne penge til dette.
  • Det gælder om, at du finder en solbrillemodel, som både sidder pænt på dit ansigt, men som også beskytter effektivt mod solens stråler.
  • Glassets form og farver siger meget om dig. Det er vigtigt, at du finder et par solbriller, som du godt kan lide, for ellers kommer du ikke til at bruge dem. Det vil betyde, at dine penge er spildt, og at dine øjne altså ikke bliver beskyttet mod solens UV-stråling.